König 4-poorts HDMI splitter HDMI-ingang - 4x HDMI-uitgang donkergrijs

64,99 56,04
2 Prijzen, De beste prijs bij Megekko


Merk:
Categorieën:
Kleur:
Grijs

Verzendkosten €3,95
Op werkdagen voor 22:30 besteld, morgen in huis!
Retour Binnen 14 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over König 4-poorts HDMI splitter HDMI-ingang - 4x HDMI-uitgang donkergrijs

Konig HDMI splitter 1 naar 4 met voedingsadapterGebruik deze HDMI versie 1.4 splitter om 1 apparaat met HDMI uitgang te verbinden met maximaal 4 TV's, monitoren of beamers.

Het signaal wordt gedupliceerdDeze splitter zorgt er voor dat u op alle schermen hetzelfde beeld ziet. Het beeldscherm wordt dus niet uitgebreid, maar gedupliceerd.

Geïntegreerde versterker voor gebruik met langere kabelsHet HDMI signaal wordt versterkt uitgestuurd waardoor grotere afstanden overbruggen geen probleem is met deze splitter. Het is echter wel aan te raden bij grotere afstanden goede kwaliteit kabels te gebruiken.

EDID (Extended Display Identification Data)EDID kun je het beste omschrijven ale een overeenstemmingsprotocol (handshake). Een communicatie tussen 2 HDMI apparaten met als resultaat de beste resolutie en beste audio instellingen die beiden ondersteunen. Wanneer er geschakeld of gesplitst wordt, en er dus meer dan 2 apparaten aangesloten worden, kan het lastig gaan worden. Zeker wanneer één of meerdere apparaten niet (exact) dezelfde specificaties hebben. Denk hierbij aan een meerdere schermen die niet dezelfde specificaties hebben, zoals bijv. een HD Ready TV (720p), Full HD TV (1080p) en 4K TV (2160p). Maar ook meerdere afspeelapparaten zoals een HDTV decoder (1080i), een Blu-Ray speler (4K) en een Full HD Mediaplayer (1080p). In sommige gevallen wordt de laagste videoresolutie gekozen, maar ook kan er helemaal geen beeld of geluid komen.

EDID ManagementDeze s[plitter beschikt over EDID management met leermogelijkheid. Dit betekent dat van alle apparaten de EDID specificaties opgeslagen worden. De apparaten worden vervolgens gedwongen te communiceren via 1 signaal wat door alle aangesloten apparaten ondersteund wordt.

Voeding via externe voedingsadapterDeze splitter wordt geleverd met een externe voedingsadapter. Hierdoor bent u niet afhankelijk van de stroom die al dan niet geleverd wordt door de HDMI apparaten.

Met HDCP ondersteuningHDCP staat voor High-bandwidth Digital Content Protection en is een specificatie, ontwikkeld door Intel, voor de bescherming van digitale audio- en videoinhoud die verstuurd wordt over DVI- of HDMI-verbindingen. Het is een vorm van digitaal rechtenbeheer (DRM). Het signaal wordt bij het uitsturen door het HDCP ondersteunende apparaat vercijferd en vervolgens door het ontvangende apparaat met HDCP ontcijferd. Ieder HDCP apparaat heeft daarom een chip met uniek identificatie (ID) nummer. HDCP maakt gebruik van een blacklist (zwarte lijst) waarop chips staan met ID nummers die voor illegale weergave gebruikt zijn. Deze blacklist wordt up to date gehouden en via films zelf of updates van apparatuur verspreid. Apparaten met HDCP chips die op een blacklist staan kunnen zo eigenlijk onbruikbaar worden gemaakt. Wanneer een schakelaar of converter HDCP ondersteunt, betekent dit dat de controle van ID nummers plaats kan vinden en het vercijferings- en ontcijferingsproces via deze schakelaar of converter plaats kan vinden. Bij kabels of adapters wordt het signaal 1 op 1 doorgegeven, de ondersteuning voor HDCP is met name belangrijk bij converters, schakelaars, splitters en andere toepassingen, meestal met voedingsadapters, waarbij schakelingen of converteringen plaatsvinden.

IR poort en service poort hebben geen functieDe fabrikant van deze splitters biedt de afnemer verschillende mogelijkheden en functies bij dit artikel. Zo ook een IR verlenger aansluiting en een Micro USB servicepoort. Echter heeft Konig deze functies niet aangekocht en werken zowel de IR poort en de service poort niet.